当前位置: 首页 > 新闻资讯 > 欧博新闻

拙与茁-欧博的新家丨Clumsiness and Sprouting – AUBE’s New Home

来源:AUBE(欧博设计)     时间:2015-07-09    作者:     点击率:

fengmian.jpg




AUBE办公新址位于深圳市南山区华侨城创意园一栋多层的旧厂房内。

AUBE’s new office is located in a multi-storey old factory building in the LOFT area of OCT, Nanshan, Shenzhen. 

1.jpg


在选址的原貌中,存在许多趣味,生机和美好。

There exists a lot of colors, liveliness and beauty in the original site. 

2.jpg

(旧状肌理)

Old texture


我们希望尊重场地和时间产生的痕迹,让使用者能够静下心来。尊重和谦逊,是一切的开端。

We want to respect the field and its history and calm down its users. Respect and humility are the beginnings of everything.





11.jpg


拙。作为一家工程设计公司,这种对老建筑结构和材质的无畏展露,就像是一本立体的工程结构教科书。怀着些许自信,避免装饰和掩盖,希望使用者在其中能看见本真和找到自我。

Clumsiness. As a design and engineering firm, its brave presentation of the structure and materials of the old building serves as a textbook of engineering structure. We shy away from decoration and covering in the hope that users can see and find one-selves once within.

茁。保留时间感的基础上,加入精致的崭新元素。使新与旧产生戏剧性的碰撞,也象征着老建筑和AUBE都进入一个全新的生命阶段,发展且茁壮。

Sprouting. On the basis of maintaining the sense of time, new elements have been added. The drama between the new and the old also represents that both the old building and AUBE are entering a new stage, sprouting and developing. 


7.jpg


8.jpg


9.jpg






15.jpg


22.jpg




18.jpg



24.jpg




23.jpg


25.jpg


26.jpg

室内三层,屋顶一层,约七千平方,其中过半的面积被设置为多功能区域。 

There are three floors and a roof. Of the 7,000 sqm, more than half is designed as multi-purpose area. 





将这些品质空间匀置在使用者触手可及的区域,并且串联全局,使四层空间形成一个巨大的娱乐场,以此来激发设计师们对工作的热诚和创作的积极性。

In putting quality space evenly distributed in easily accessible areas and connecting the whole building in this way, the 4-storey space is built into a giant recreational park to increase designers’ commitment in work and creation.


 




项目地址:深圳市,华侨城,创意园北区B1

项目类型:办公室改造

设计内容:建筑+室内+景观+陈列

建筑面积:约7000平方米

设计单位:深圳市欧博工程设计顾问有限公司

项目总负责:周一

项目团队: 雷天丰、雷云晨、尹旻、陈拯、张双雪、沈映红、黄煜、廖晓华、祝捷、张昌蓉、许少良、沙军、陈然、雍兴燕

设计时间:2014.08-2014.12

施工时间:2015.01-2015.04

 

Project site: B1, North District, LOFT, OCT, Shenzhen

Project type: office renovation

Design contents: architecture, interiors, landscaping and displaying design

Floor area: 7,000 sqm

Design firm: Shenzhen Aube Engineering Design Consultant Co., Ltd.

Designer-in-charge: Yi ZHOU

Design team: Tianfeng LEI,Yunchen LEI, Min YIN, Zheng CHEN, Shuangxue ZHANG, Yinghong SHEN, Yu HUANG, Xiaohua LIAO, Jie ZHU, Changrong ZHANG, Shaoliang XU, Jun SHA, Ran CHEN, Xingyan YONG

Design period: 2014. 08-2014. 12



分享到:
回到顶部